Samsung Android 7.0 Nougat Güncellemesi

0
161

Samsung Android 7.0 Nougat Güncellemesi
Soru 1: Telefonumun modelinin yukarıdaki listede bulunmaması, güncelleme planlanmadığı anlamına mı geliyor?
Cevap 1: Lütfen listeyi düzenli takip ediniz. Eğer telefonunuz en az 2 kez güncelleme aldıysa, bir sonraki sürüm testlerinde performans açısından beklenen düzeyi göstermediyse güncelleme almayabilir.
Soru 2: Daha önce Android İşletim Sistemi güncellemesi almadım veya sadece 1 kere aldım. Fakat yine de benim modelim yukarıdaki listede yok.
Cevap 2: Android Nougat güncellemesi için telefonunuzun minimum 1.5GB belleği bulunmalıdır. 1.5GB altında belleğe sahip olan modeller güncelleme alamayacaktır.
Soru 3: Daha önce Android İşletim Sistemi güncellemesi almadım veya sadece 1 kere aldım ve telefonumun 1.5GB ve üzerinde belleği var. Fakat yine de benim modelim yukarıdaki listede yok.
Cevap 3: Liste sürekli güncellenmektedir, yeni modeller de eklenebilmektedir. Lütfen bu sayfayı düzenli takip ediniz.
Soru 4: Listeye göre telefonuma güncelleme yayınlanmış fakat kontrol ettiğimde “Son güncellemeler zaten yüklü” uyarısı alıyorum.
Cevap 4: Yukarıdaki liste sadece Samsung Türkiye tarafından ithal edilmiş ve kutusunda “Samsung Türkiye Garantili” yazan cihazlar için geçerlidir.
Soru 5: Cihazım Samsung Türkiye Garantili fakat yine de güncelleme alamıyorum.
Cevap 5: Cihazınız yazılımının orjinal olduğundan emin olunuz. Cihazınıza onaysız yazılım yükleme işlemi yapmış iseniz güncelleme alamayabilirsiniz.


Soru 6: Cihazımı XXXX ülkeden orjinal olarak almıştım ve herhangi bir yazılım yüklemesinde de bulunmadım fakat yine de güncelleme alamıyorum.
Cevap 6: Cep telefonu yazılımlarımızda ülke bazlı çalışılmaktadır ve ülkelerin yazılım güncelleme takvimleri değişiklik göstermektedir. Samsung Türkiye olarak diğer ülkelerin güncelleme takvimleri ile alakalı destek verememekteyiz. Ülkelerin takvimleri birbirinden fark göstermektedir.
Soru 7: Telefon modelimin aynısı için başka ülkelerde Android İşletim Sistemi güncelleme planı mevcut fakat Türkiye için plan bulunmamaktadır.
Cevap 7: Telefonunuzun model adı aynı olsa bile, model kodu farklılık gösteriyor olabilir. Farklı model kodları da farklı donanım özelliklerini belirttiği için kendi cihazınızın model koduna ait güncelleme planı bulunmayabilir.
Soru 8: Güncellemeler neden Avrupa ülkelerine önce veriliyor da biz beklemek durumunda kalıyoruz?
Cevap 8 : Samsung cep telefonlarımızda 3 farklı yazılım bulunmaktadır.

AP = Uygulama işlemcisi yazılımı (Diğer ülkeler ile kullanılan ortak yazılım)
CP = Modem yazılımı (Diğer ülkeler ile kullanılan ortak yazılım)
CSC = Ülke bazlı konfigurasyon yazılımı

AP = Uygulama işlemcisi yazılımı (Diğer ülkeler ile kullanılan ortak yazılım)
CP = Modem yazılımı (Diğer ülkeler ile kullanılan ortak yazılım)
CSC = Ülke bazlı konfigurasyon yazılımı
Avrupa Bölgesi genel yazılım versiyonu
• AP: G930FXXU1DQB7
• CP: G930FXXU1DQB1
• CSC: G930FOXX1DQB7
Türkiye için geliştirilen yazılım versiyonu
• AP: G930FXXU1DQB7
• CP: G930FXXU1DQB1
• CSC: G930FOJV1DQB7
Pilot bölge olarak, Avrupa bölgesinde ilk olarak “XX” koduna sahip CSC versiyonu bulunan yazılım test edilmektedir. Testler başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra yine belirlenen pilot ülkelerde FOTA açılmaktadır.

Kimler Neler Demiş?

İlk Yorum Hakkı Senin!

avatar
  Subscribe  
Bildir